Egy izgalmas újdonságot szeretnénk bemutatni nektek, amely az Intalion termékpalettájának legújabb csillaga: az IMS Mock, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén létrehozzák a teszteléshez szükséges virtuális API-kat, anélkül, hogy specifikus szaktudásra lenne szükségük. Ennél persze jóval komplexebb a tool, ebben a cikkünkben részletesen bemutatjuk.

Mi hívta életre az IMS Mockot?

Az informatikai világ rohamos fejlődésével a felhasználói igények is drasztikusan megváltoztak. A több eszköz használata, hatalmas adatmennyiségek kezelése, gyors válaszidők és a folyamatos rendelkezésre állás miatt kialakult, főleg kapcsolatokra épülő szoftver architektúrák használata kihívások elé állította a fejlesztőket. Az IMS Mock erre válaszul született, hogy megkönnyítse a fejlesztők és tesztelők dolgát a microservice architektúrák (MSA) világában, ahol a szolgáltatások közötti kapcsolatok kezelése kulcsfontosságú.

Az IMS Mock előnyei

Kommunikáció minden irányban

Az IMS Mock lehetővé teszi a kétirányú kommunikáció modellezését és tesztelését, nem csak MQ interfészen, hanem HTTP-n is, segítve ezzel az alkalmazások zökkenőmentes összekapcsolását.

No Code alkalmazás - programozási tudás nélkül használható

A legtöbb hasonló funkciójú eszköz érdemi beüzemelése specifikus tudást igényel, de nem az IMS Mock esetében. Egyszerű használata lehetővé teszi, hogy bárki, akár szakértelem nélkül is könnyedén összerakja a szükséges konfigurációkat a grafikus felhasználói felületen. No code megoldásként működik, így gyorsabb és egyszerűbb tesztelést biztosít.

Praktikus és hordozható

Az IMS Mock új technológiákra épül, Angular frontend és Quarkus backend teszi lehetővé a hatékony használatot. Futtatható bárhol, a mock szolgáltatás Linux és Windows operációs rendszeren is könnyedén működik. Elég egy pendrive és indulhat a tesztelés.

Produktív és költséghatékony

Az IMS Mock ideális választás olyan helyzetekben, amikor gyors és hatékony API mockolásra van szükség. Csökkenti a projekt átfutási idejét, kiváltva az élőmunkát és költségmegtakarítást eredményez.

Az IMS Mock előnyei

  • Gyors API mockolás dinamikus és akár késleltetett válaszadási lehetőségekkel
  • Különböző komplexitású mock szolgálatások létrehozása no-code módszerrel
  • CI/CD folyamatokba való beillesztés, ahol a backend indítása része a pipeline-nak
  • Egységesített mock szolgáltatás lehetősége azon ügyfeleknek, akik több beszállítóval dolgoznak

Miben más / miért jobb, mint a korábbi alkalmazások?

Az IMS Mock letisztult felületének köszönhetően sokkal egyszerűbb használatot kínál, mint például a Soap UI, további előnyei pedig a teljesség igénye nélkül:

  • Gyorsan és könnyen elindítható, nem szükséges telepítés.
  • Támogatja az MQ és HTTP kommunikációt is.
  • No-code megközelítés: egyszerű összekattintgatás az API mock létrehozásához.
  • Felhasználóbarát interfész: Angular frontend és Quarkus backend.
  • Könnyen automatizálható, több backend is indítható egyidejűleg, de akár több szolgáltatás is mock-olható egyetlen példánnyal.

Továbbfejlesztési lehetőségek és a jövő

Bár az IMS Mock eredetileg belső használatra készült, már az 1.0 verzióját is használja egy ügyfelünk a pénzintézeti szektorból. A tervek szerint számos továbbfejlesztés és innovációs projekt áll előttünk és további ügyfeleink részére bocsájtjuk rendelkezésre. Célunk, hogy az IMS Mock a lehető legjobb választás legyen az API mockolás terén, amihez várjuk a fejlesztői és üzleti közösség visszajelzéseit is.

Ha érdekel az IMS Mock toolunk, keress minket bizalommal!

Videóink a témában: