Egy jó szoftver mit sem ér hosszú távú, stabil működés nélkül.
Bízd szakértőkre IT rendszereid támogatását!

IT rendszerüzemeltetés és támogatás az Intaliontól

Miért fontos a megbízható üzemeltetői háttér?

Gondolj csak bele: mára szinte mindent IT alkalmazások segítségével kezelünk, irányítunk, legyen szó az üzleti és magánéletről egyaránt. Hozzászoktunk az azonnali megoldásokhoz és ahhoz, hogy 0-24-ben rendelkezésünkre állnak a szolgáltatások, épp ezért komoly bosszúságot okoz, ha a használni kívánt rendszer nem érhető el, esetleg nem működik megfelelően.

Az ügyfeleid pedig pont ugyanígy éreznek.

Szinte minden IT rendszer üzletileg kritikussá vált: akár rövid ideig történő kiesés is azonnali fennakadást jelent a cég életében, mindez pedig nem csak presztízsveszteséget jelent, hanem súlyos, pénzben is kifejezhető károkat. Sok esetben az IT üzemzavarok miatti üzleti veszteség messze meghaladja az adott IT rendszer bekerülési költségét.

Az Intalionnál tudjuk, hogy mit jelent, ha egy rendszer „üzletileg kritikus”. Számos nagyvállalati, pénzintézeti ügyfelünk IT rendszerét támogatjuk, akár 24/7-ben, köztük olyanokat is, melyek percekre sem állhatnak le.

Olvass tovább és ismerd meg, hogyan biztosítjuk a folyamatos, zavartalan működést!

Miből áll az üzemeltetési és támogatási szolgáltatás?

SLA-alapú rendelkezésre állás és beavatkozás
Üzemeltetési és támogatási szolgáltatásunkat előre meghatározott és megegyezett szolgáltatási szint (SLA) szerint nyújtjuk. Ez egy olyan szerződéses vállalás, ami mérhető és számonkérhető minőségi paramétereket tartalmaz. Nincs mindenre egységesen ráhúzható, egyetlen SLA-szint. Az elvárt hibaelhárítási időt a kiesés üzleti következményeinek súlyosságától függően határozzuk meg. Ennek megfelelően különböztetünk meg kritikus, súlyos és enyhe sürgősségi szintű hibákat.
Távoli- vagy helyszíni hibaelhárítás
Tapasztalatunk szerint a legtöbb IT kiesés nem fizikai cserét igénylő hardver meghibásodás, hanem konfigurációs, szoftveres beavatkozással elhárítható probléma. Ezért az - elvárt biztonsági követelményeknek megfelelő - távoli hozzáféréssel gyorsabb hibaelhárítást tudunk biztosítani partnereink számára, megspórolva ezzel az utazási időt. Ugyanakkor, ha a hiba az első körös felmérés alapján helyszíni beavatkozást igényel, szakértő kollégáink a lehető legrövidebb időn belül kiszállnak a helyszínre és megkezdik a javítást.
Proaktív megelőző tevékenységek
Onnan tudhatod, hogy jól végzi a dolgát a support, hogy ritkán van rájuk szükséged! Épp ezért üzemeltetés és támogatás szolgáltatásunk részeként nem csak a hibák gyors elhárításán, hanem azok hatékony megelőzésén is folyamatosan dolgozunk. Megállapodás szerinti gyakorisággal megvizsgáljuk a felügyelt rendszer paramétereit, melyek alapján megelőző javítási javaslatokat teszünk. Emellett pedig nyomon követjük a gyártók által kiadott frissítéseket és a rendszer aktuális állapotát figyelembe véve javasoljuk alkalmazásukat vagy épp mellőzésüket a következő felülvizsgálatig.

Milyen projektek támogatásában tudunk segíteni?

Az Intalionnál elsősorban middleware technológiákkal dolgozunk, ezért azon – magas szakértelmet kívánó rendszerek – üzemeltetés-támogatását végezzük, melyekre egyébként projektmegvalósítási kompetenciával és tapasztalatokkal is rendelkezünk. Például:

A vállalati IT csapat nem lehet mindenhol ott - Tehermentesítsd külső támogatással!

Minden nagy- és középvállalat rendelkezik saját IT támogató osztállyal. Miért jön jól mégis a külső szakértői támogatás?

Mert az IT rendszerek sokszínűsége és komplexitása már elérte azt a szintet, hogy lehetetlen ésszerű létszám- és költségkorlátok között mindenhez feketeöves szakértőket kiképezni és házon belül fenntartani. Ráadásul többes számban, hiszen szabadságra menni, 5×8-on túli készenlétet adni egyetlen szakértővel nem lehet.

Itt jön képbe az Intalion!

Üzemeltetés és támogatás szolgáltatásunkkal a vállalati belső IT csapat mögött állva, specialistaként nyújtunk védőernyőt az üzleti terület magasszintű kiszolgálásához. Biztosíts profi segítséget IT csapatodnak rugalmasan és gazdaságosan!

Gyors, hatékony hibakezelés akár 24/7-ben

Banki, e-kereskedelmi szolgáltatások vagy épp a termeléshez nélkülözhetetlen szoftver? Vannak IT rendszerek, melyeknek folyamatosan elérhetőnek kell lenniük, míg mások esetében kevésbé kritikus kérdés az állandó rendelkezésre állás.

Szakértő csapatunkkal segítünk az üzleti igényeidhez megfelelő szolgáltatási szint kiválasztásában!

Ha alkalmazásaidat csak munkaidőben használod, optimális választás lehet az „5×8-as” támogatás (azaz munkanapokon, munkaidőben), mellyel megbízható és gazdaságos supportot biztosíthatsz vállalati rendszereid számára. Ha viszont üzletileg kritikus rendszerekről van szó, a „7×24-es” támogatás szinte elengedhetetlen. Ilyen esetben mindegy, hogy hétköznap, hétvége vagy ünnepnap, ha hiba jelentkezik, kollégáink a lehető legrövidebb időn belül kijavítják.

Más üzemeltetési ablak volna ideális céged működéséhez? Válassz egyedi, személyre szabott üzemeltetési és támogatási szolgáltatásaink közül!

A hibakezelés folyamata

Üzemeltatés és támogatás szolgáltatásunk keretein belül a felmerülő problémákat az ITIL által javasolt 3 szintű kiszolgálási modell alapján kezeljük. Ez magában foglalja az e-mail-en és telefonon elérhető helpdesk szolgáltatást, valamint a 2. és 3. szintű alkalmazásmenedzsment támogatást is. Ez a felépítés optimális megoldást jelent a különböző súlyosságú, hatású problémák, hibák hatékony kezelésére.

ITIL által javasolt 3 szintű ügyféltámogatás

1. level

Az 1. szintű támogatás során Helpdesk munkatársaink rögzítik a bejelentést, egyedi azonosítószámmal látják el és visszaigazolják ezt a bejelentő felé, valamint begyűjtik és rögzítik az összes olyan információt, ami a hibaelhárítási folyamathoz szükséges. Ezek után megkísérlik megválaszolni a felmerült kérdést vagy problémát. Kompetenciakörükbe tartoznak a következő tipikus problémák: felhasználói kérdések, rendszer elérhetőségével vagy konfigurációjával kapcsolatos megkeresések. Amennyiben a bejelentés kezelése túlmutat az 1. szintű támogatási kör kompetenciáján, úgy a rögzített bejelentést annak minden paraméterével együtt továbbítják a 2. szintű támogató csoportnak.

2. level

A 2. szintű támogatás során a bejelentés egy megfelelő technológiai, üzleti és rendszer ismeretekkel rendelkező szakértőnkhöz kerül továbbításra. A szakértő a bejelentésben foglaltak alapján lokalizálja a problémát, elkészíti a szükséges javítást, módosítást, melyet tesztelve, ellenőrizve a megfelelő információkkal együtt eljuttat az ügyfél kompetens munkatársának, és támogatja a javítás éles környezetbe történő átvezetését. A szakértőink ezen a szinten tipikusan az ismétlődő problémák eredményes javítására, ill. a rendszerrel kapcsolatos technikai, rendszer szintű konzultációs kérdésekre adnak választ. Amennyiben a probléma jellege megkívánja, ill. a 2. szintű támogatási kompetencia már nem elégséges a bejelentés kezeléséhez, akkor a rögzített bejelentést az eddigi vizsgálat során összegyűjtött valamennyi információval együtt továbbítjuk a 3. szintű támogató csoportnak.

2. level

3. level

A 3. szintű támogatás során a bejelentést egy vezető szakértőnk (tipikusan a korábbi fejlesztési/bevezetési projektben résztvevő egyik munkatárs) vizsgálja ki, és készíti el a szükséges megoldást. A megoldás az ügyféllel közvetlenül kapcsolatot tartó 2. szintű támogató munkatársunk révén kerül ki a bejelentőhöz, ill. az üzemeltetőhöz.

Intalion - megbízható IT rendszertámogatás szakértőktől

Intalion - megbízható IT rendszer-támogatás szakértőktől

intalion kiberbiztonság lépések

Telekommunikációs, ipari és közmű szolgáltató partnereink mellett immár 10. éve bizonyítjuk szakmai felkészültségünket a világ IT szempontból egyik legkritikusabb területén, a pénzügyi szektorban. Ennek köszönhetően szoftvermegoldásaink és működési sztenderdjeink megfelelnek a legmagasabb minőségi elvárásoknak is.

Nálunk biztos kezekben tudhatod IT rendszereidet!

intalion kiberbiztonság lépések

Kezdjük el a közös munkát!

Bízd ránk IT rendszereid támogatását!