Szerezz piaci előnyt DevOps megoldásokkal

Építs adaptív, reziliens vállalati IT-t

Mi a DevOps? - Eszköz? Módszertan? Szemlélet?

A DevOps valójában egy mozgalom, ami több eszközt és módszert foglal magába. Röviden az “együttműködés kultúrájának” is nevezhetjük. Célja, hogy a klasszikus, szakaszos vízesésmodell helyett, amelyben minden résztvevő csak a hozzátartozó fázissal törődik, a folyamatos együttműködésre és visszacsatolásra helyezzük a hangsúlyt. Ezzel gyorsabb, rugalmasabb munka, az ügyfelek szempontjából pedig folyamatos értékteremtés érhető el.

DevOps szemlélettel a korábban egymástól elszigetelten működő szerepkörök, mint a fejlesztés, üzemeltetés, minőségmenedzsment vagy épp az IT biztonság, együttműködve képesek lesznek hatékonyabban reagálni a piaci, illetve ügyfél igényekre és jobb, megbízhatóbb termékeket létrehozni.

Ehhez számtalan DevOps eszköz és munkafolyamat áll rendelkezésre, a lista pedig folyamatosan bővül, így egyre nehezebb megtalálni a vállalat számára optimális megoldásokat. Ebben segít az Intalion! DevOps szakértőink nem csak a DevOps környezet és folyamatok kialakítását végzik el, hanem a vállalat igényeihez legjobban illő eszközök kiválasztását és implementációját is ránk bízhatod.

Készítsd fel vállalatod, hogy mindig készen álljon az új kihívásokra: ismerd meg gyakorlatban a DevOps szemléletet!

Mik a DevOps előnyei?

A DevOps talán legnagyobb előnye, hogy adaptívabbá, reziliensebbé válik a vállalati IT általa, ez pedig közvetve az egész cég működésére pozitív hatást gyakorol. A DevOps szemléletet és eszközöket alkalmazó vállalatoknál látványosan javul a csapatmunka hatékonysága, nő a teljesítmény, jobb termékek születnek rövidebb idő alatt, ezzel pedig nagymértékben fejlődik az ügyfélélmény is.

  • Gyorsabb piacra jutás
  • Adaptívabb működés
  • Stabilabb, megbízhatóbb rendszer
  • Költségcsökkentés
  • Gyorsabb, hatékonyabb információáramlás
  • Átláthatóbb folyamatok a stakeholderek számára is
  • Dokumentáltság, visszakövethetőség javulása
  • Elérhető zero-downtime frissítések
  • Skálázható és automatizált folyamatok

Hogy épül fel egy DevOps workflow?

Gondolkozz nagyban, kezdj bele kicsiben!

Személyre szabott DevOps megoldások

A DevOps-ban az a legjobb, hogy kis lépésekben haladva is látványos eredmények érhetők el vele és fokozatosan terjeszthető ki újabb és újabb területekre. Nincs szükség óriási beruházásra és a teljes vállalat életét felforgató átszervezésekre ahhoz, hogy belevágj és sikereket érj el vele.

Az Intalionnál segítünk feltérképezni azokat a kezdő folyamatokat és területeket, ahol érdemes elkezdeni a DevOps gyakorlatok alkalmazását és szakértői támogatást nyújtunk a későbbi fejlődés megtervezéséhez is.

Kipróbált DevOps eszközök, szakértői támogatás

Projektjeink során nem csak a felmérjük és előkészítjük a DevOps szemlélet és gyakorlatok implementációját, hanem megtervezzük és integráljuk az ehhez szükséges eszközöket is. DevOps szakértőink széleskörű támogatást biztosítanak a vállalati IT csapat számára, legyen szó technológiai kérdésekről vagy best practice gyakorlatokról.

Az Intalionnál folyamatosan monitorozzuk és teszteljük a legfrissebb DevOps eszközöket, így képesek vagyunk mindig az adott vállalat igényeire szabott, valóban hatékony megoldásokat biztosítani a rendszerszervezés, workflow kialakítás és monitoring területén egyaránt.

A rugalmas IT az üzleti siker alapja

Bár a DevOps workflow kialakítása közvetlenül az IT-t érinti, nagy hatással van az egész vállalat működésére.

A jól alkalmazott DevOps gyakorlat már egészen rövid idő alatt is megoldást nyújthat a legégetőbb problémákra, hosszabb távon pedig rugalmasabbá, stabilabbá teszi a vállalati IT rendszerek működését.

Gyorsabban élesbe küldhető fejlesztések, kevesebb hiba, hatékonyabb javítások, mindez kevesebb manuális munkával.

A háttérben sikeresebb csapatmunka fejlesztés és üzemeltetés között, a fronton pedig stabilan fejlődő szolgáltatás és elégedett ügyfelek. Jól hangzik?

DevOps szemlélet egészen az alapoktól

Konténerizáció
Konténerizáció


A konténerek lehetővé teszik, hogy a fejlesztő csapatok az alkalmazásokra összpontosítsanak, míg az üzemeltető csapatok az infrastruktúrára. A konténer egy „könnyűsúlyú” telepítési környezet, melynek segítségével könnyen megvalósítható a microservice architektúra. A konténerek ún. „orkesztrációjára” (központi menedzselésére) fejlett szoftvereszközök állnak rendelkezésre, melyek kulcs képességei a magas rendelkezésre állás vagy az automatikus skálázás biztosítása.
Microservice környezet
Microservice környezet


A microservice megközelítés azt jelenti, hogy az alkalmazásainkat kisebb, egymástól független komponensekre bontjuk. A szoftverfejlesztés ezen új modellje gyorsabb innovációt és rugalmasabb üzemeltetést tesz lehetővé a hagyományos, monolitikus alkalmazásokhoz képest. A mikroszolgáltatások egymástól függetlenül fejleszthetők, újrahasznosíthatók, akár lecserélhetők. Egy microservice-ekből fölépített alkalmazást futtathatunk saját infrastruktúrán is, de nagyon könnyen a felhőbe is költöztethető.
CI/CD
CI/CD


A sikeres DevOps működés nem képzelhető el hatékony „CI/CD” (continuous integration / continuos deployment) folyamat nélkül. A CI/CD lehetővé teszi a szoftverek gyors és iteratív módosítását olyan technológiák használatával, amelyek csökkentik a rossz minőségű (vagy éppen hibás) éles működésbe kerülésének kockázatát. A fejlesztési változtatások minden check-in után (kvázi „folyamatosan”) azonnal buildelésre kerülnek és automatizált tesztelésen is átesnek. A kitelepítési, élesítési (deployment) folyamat automatizálásával kiküszöbölésre kerülnek az ad-hoc hibák.
// Nézd meg, mi hogyan csináljuk!

DevOps megoldások integrátor szemmel - Válaszd az Intaliont!

Rendszerintegrátorként nem egyes szoftvereszközök leszállítására fókuszálunk, hanem a teljes képet nyújtjuk, melynek része az DevOps eszközrendszer kialakításán túl a módszertan biztosítása, a best practice adaptálása az ügyfeleink specifikus működési környezetére, és a tudástranszfer ügyfeleink munkatársai számára.

Kezdjük el a közös munkát!

Kérj konzultációt, indulj el szakértőink segítségével és használd ki a DevOps szemlélet előnyeit!