Karmester nélkül a zenekar is csak össze-vissza játszik

Hangold össze a vállalati IT-t middleware szoftver megoldásokkal

Az organikusan növekvő IT rendszerek csapdája

A te céged is beleesett?

Egy szervezet növekedésével az IT infrastruktúra is folyamatosan gyarapszik, újabb és újabb funkciók, szolgáltatások állnak csatasorba a különböző üzleti folyamatok ellátásához.

A számos elemből álló monolitikus IT rendszerek kezelése idővel azonban komoly kihívássá válik a vállalatok számára: az eltérő adatformátumok, a sok végponton zajló kommunikáció, és a többféle protokoll összehangolása nem csak költséges és bonyolult, hanem a lehetséges fejlesztéseket is akadályozza. Ismerős a probléma?

Middleware szoftver megoldásokkal spagetti-kód bogozás nélkül is racionalizálhatók a folyamatok úgy, hogy a meglévő rendszereknek sem kell feltétlenül a kukában landolniuk.

Middleware szoftver megoldások -
tolmács és karmester egyben

Mi az a middleware szoftver?

A middleware szoftvert szoftverragasztónak vagy köztes szoftvernek is nevezik, pedig a szimpla összakapcsolásnál sokkal több munkát végez.

Lényege, hogy egyszemélyes tolmácsként és karmesterként nem csak összeköti a különböző rendszereket, szolgáltatásokat, hanem racionalizálja is a köztük folyó kommunikációt.

Általa megszüntethető a túl sok, végpontok közötti közvetlen, egyedi pont-pont kapcsolat, amivel rengeteg erőforrás és idő takarítható meg.Továbbá az eltérő adatformátumok és átviteli protokollok megfeleltetése is kiváltható, azzal, hogy az egyes rendszerek, szolgáltatások a köztes rétegen keresztül kapcsolódnak egymáshoz.

A middleware réteg segítségével a monolitikus rendszerek külön-külön működtethető szolgáltatásokra bonthatók (például szolgáltatás orientált architektúra – SOA vagy microservice architektúra), ami megkönnyíti a meglévő szolgáltatások frissítését, cseréjét vagy új szolgáltatások integrációját.

ESB, SOA, microservice -
megkerülhetetlen fogalmak a middleware szoftver integrációban

ESB
A vállalati szolgáltatásbusz (Enterprise Service Bus - ESB) az az eszköz, amely
  • összekapcsolja a végpontokat, a szolgáltatás nyújtót és a fogyasztót,
  • konvertál az adatformátumok és az átviteli protokollok között,
  • biztosítja a megbízható és auditálható működést.
Bár az ESB a szolgáltatás orientált architektúra - SOA - alapja, más architektúrák esetében is sikerrel alkalmazható.
SOA
A szolgáltatásorientált architektúra lényege, hogy a szolgáltatások különálló egységek, amik távolról is elérhetők, egymástól függetlenül használhatók, frissíthetők, újra kombinálhatók a folyamatok folytonos változásának, megújulásának megfelelően. Az egyes szolgáltatások a vállalati szolgáltatásbusz (ESB) kapcsolódnak, és egységes módon kommunikálnak.Microservice
A microservice architektúra olyan megközelítés, amelyben egy alkalmazás sok, lazán összekapcsolt és egymástól függetlenül telepíthető kisebb szolgáltatásból épül fel. Azonban a SOA-tól eltérően ez esetben minden mikroszolgáltatás egy adott dolog elvégzésére hivatott. Előnye, hogy az önálló mikroszolgáltatások révén rugalmasan skálázható, bővíthető, fejleszthető, mindezt folyamatos, stabil működés mellett.

Az IT rendszered van az üzletért vagy fordítva? Segítünk visszaszerezni az irányítást!

A nagyra nőtt monolitikus rendszerek legfőbb hátránya, hogy egy bizonyos ponton az IT rendszer kezdi el megszabni az üzleti lehetőségeket, nem pedig fordítva. Egyre több lesz a kompromisszum, a vállalat versenyképessége pedig csökkenni kezd, hiszen mind a belső folyamatok kezelésében, mind az ügyfelek kiszolgálásában lemarad a konkurencia fejlesztései mellett.

Vedd kézbe újra az irányítást és készítsd fel vállalati IT rendszered az új üzleti kihívásokra middleware szoftver integrációval!
Middleware megoldások - segítünk visszaszerezni az irányítást a monolit IT rendszer felett
Intalion Java fejlesztő

Middleware specialistáink sokéves tapasztalatukkal célirányosan, gyakorlatias szemmel térképezik fel a vállalati rendszerek fejlesztési lehetőségeit és nyújtanak hatékony megoldást a legégetőbb problémákra. A pontos tervezői és fejlesztői munka mellett szakmai tanácsokkal, gyors és profi szoftver integrációval, bejáratott best practice-ekkel tesszük könnyebbé a vállalati IT csapat munkáját és hatékonyabbá az egész cég fejlődését.

Ne hagyd, hogy a monolitikus rendszer korlátai gátat szabjanak az üzleti fejlődésnek!

Hatékonyságnövelés több fronton middleware szoftver megoldásokkal

Az Intalionnál nem egy szimpla eszközként, hanem komplex, integrált hatékonyságnövelő megoldásként tekintünk a middleware-re, amely a vállalati IT- és üzletfejlesztés számos területén nyújthat gyors és hathatós segítséget.

A middleware szoftver megoldások tökéletesen támogatják és kiegészítik a vállalat bármely üzleti alkalmazását, legyen szó dobozos szoftverekről, akár egyedi fejlesztésről.

IT szempontból ez jelenthet részben vagy egészben automatizált folyamatokat, szoftverrobot (RPA) bevezetését, workflow fejlesztést (Business Process Management – BPM),  célirányosabb felhasználói felületeket vagy épp különböző jogosultsági és döntési szintek kialakítását.

Miben segít egy middleware szoftver?

Miért érdemes middleware szoftvert választani?

Rugalmas
Rugalmas

adaptívabb rendszer, több lehetőség

Auditálható
Auditálható

törvényi megfelelés teljesítése

Megbízható
Megbízható

biztonságos, stabil, tranzakció-biztos működés

Hatékony
Hatékony

skálázhatóság, gyorsabb átfutás, alacsonyabb erőforrás igény

Middleware szoftver integráció lépésről-lépésre

// Alkalmazott technológiáink

Naprakész technológiai hátterünkkel
mindig megtaláljuk a projektedhez ideális megoldásokat

Intalion Microsoft Gold Partner
// Middleware szoftverintegrációs termékeink

IMS és IMS Lite

Intalion Middleware Suite szoftverintegrációs keretrendszer

A gyártói middleware megoldások profi technológiát és óriási szabadságot nyújtanak, de tényleges, személyre szabott szakmai támogatást nem.

Az Intalion Middleware Suite (IMS) és Suite Lite Edition (IMS Lite) integrációs keretrendszereinket sokéves middleware tapasztalatunk alapján, bejáratott best practice megoldásainkra építve készítettük. Célunk, hogy általuk olyan platformot nyújthassunk partnereinknek, ami egyszerre vezeti a kezet, ad fejlesztési kereteket és igény szerint kiegészítheti/elérhető alternatívát kínálhat a nagy gyártók middleware megoldásaira.

 

Integrációs termékeink saját fejlesztésű eszközökből és eljárásokból álló kiforrott integrációs platformot kínálnak, melyekkel egy jól karbantartható, agilis, microservice-ready vállalati architektúra építhető fel.

 

Intalion, a middleware szakértő

Az Intalion vezető szereplő a hazai middleware software megoldások piacán immár 10 éve. Partnereink között megtalálhatók a hazai legnagyobb bankok, pénzintézetek és biztosítók, számos nagy telekommunikációs vállalat, valamint gyógyszergyár és közmű szolgáltatók is.

Pontosan tudjuk, hogy a  vállalati IT megoldások csak akkor értékesek, ha azok maximálisan támogatják az üzleti célok elérését. Épp ezért szemellenzős céleszközök helyett üzleti és IT szempontokat együttesen kezelő, hosszú távon jól hasznosítható megoldásokat szállítunk.

Tanácsadás és megvalósítás, évtizedes üzleti tapasztalat és mélyen specializált technológiai tudás: ez az Intalion.

Náluk már bizonyítottunk!
Ismerd meg middleware projektjeinket!

Kezdjük el a közös munkát!

Kérj konzultációt, szakértő kollégáink segítenek az optimális middleware szoftver integrációs megoldás kiválasztásában.