Intalion IMS Lite projekt sajtóközlemény 2022.

Sikerrel zárult az Intalion Cégcsoport Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott innovációs projektje: új, rugalmas, “könnyűsúlyú” integrációs megoldással bővült a hazai szoftvermegoldások palettája.

A projekt eredményeképpen megszületett az Intalion Middleware Suite Lite Edition névre keresztelt új integrációs keretrendszer és a szükséges futtató ökoszisztéma, melynek köszönhetően – harmadik fél által licenszelt termék nélkül – lényegesen költséghatékonyabb rendszerintegráció valósítható meg.

Újításaink révén sikerült nagymértékben csökkenteni a bevezetési költséget a hasonló szoftverintegrációs megoldásokhoz képest – ugyanakkor a tudás, a funkcionalitás eléri vagy akár meg is haladja az enterprise middleware termékek szintjét.” – mondta Riba István, az Intalion műszaki igazgatója.

Hozzátette: “Az elkészült keretrendszer paraméterezhető, rugalmas, valamint áteresztőképességben és válaszidőben optimális akár nagyvállalati környezetbe is. Az IMS Lite egy olyan futtató image-ben érhető el, mely a megfelelő Docker, Kubernetes vagy Openshift környezetbe telepíthető. Ezt követően a dokumentációk alapján megfelelően konfigurálható, illetve ügyfél specifikusan fejleszthető. Emellett pedig a termékre igény szerint SLA alapú támogatást is tudunk biztosítani.”

Az Intalion Middleware Suite Lite Edition tartalmazza mindazon funkciókat, melyek napjainkban elengedhetetlenek a hatékony üzleti folyamatokhoz.

  • A tartalom alapú szolgáltatáshívás
  • egységes központi naplózás,
  • általános hibakezelés,
  • központi jogosultságkezelés,
  • monitorozhatóság,
  • célzott skálázhatóság,
  • szolgáltatások paraméterezhető módon történő bekötése,
  • valamint egyedi transzformációt igénylő folyamatok keretrendszerbe való illesztése is elérhető az Intalion új termékében.

Riba István azt is elárulta, hogy az IMS Lite fejlesztése során, mint minden innovációs projekt esetében, volt néhány nehézség melyeket meg kellett oldani a sikeres végeredményhez:

„Ilyen volt például az open-source technológiák egymással való kompatibilitási kihívásai, a különböző komponens-frissítések megtervezése, összehangolása, valamint az alkalmazott technológiák hosszú távon megbízható támogatása. Ez utóbbi érdekében csak olyan open-source technológiákat igyekeztünk felhasználni, melyek mögött nagyobb szervezetek, alapítványok állnak (pl. Apache Foundation).

A felmerült technikai kihívásokat alapos kutatómunka segítségével sikerült teljes mértékben eliminálni, melynek köszönhetően egy megbízható, egyben a legújabb technológiai követelményeknek is megfelelő termék született.”

Az IMS Lite integrációs keretrendszer iránt már számos érdeklődés érkezett a fejlesztés ideje alatt is. Bár a koncepció alapvetően a középvállalatok versenyképességét hivatott növelni, költséghatékonysága, valamint komoly tudása felkeltette a nagyvállalati szféra érdeklődését is.